Transport af høns

Den nemmeste og billigste måde at transportere sine høns på, er en god flyttekasse med lufthuller i. Transport af høns kan foregå på mange måder. Nogle bruger en katte eller hundetransportkasse og det er også en fin måde til transport af høns. 

Men en god flyttekasse er altså fin, bare man sørger for at lave nogle lufthuller i kassen, så hønsene kan få masser af luft mens de transporteres. De fleste flyttekasser har håndtag, hvor der kan komme luft ind i kassen. Bare sørg for at fjerne pappen, hvis ser sidder papstykker i håndtagene. Det er vigtigt, at der kan komme luft ind til hønsene under transport, og man kan med fordel skære nogle ekstra huller i kassen. 

En af fordelene ved at bruge flyttekasser er, at der bliver mørkt i kassen. Når der er mørkt, så falder hønsene til ro med det samme, da de tror det er nat.

I en almindelig flyttekasse kan man typisk transportere 5 almindelig størrelse høns i. Er det større dyr, vil 2-3 dyr pr. kasse være passende.

I gamle dage transporterede nogle folk høns i stofsække – det er ikke min anbefaling.

Når du køber høns i Hønsebyen, kan du købe flyttekasser for 20 kr. – men man er selvfølgelig også velkommen til selv at medbringe kasser. 

Transport af høns
transport af høns

Når jeg leverer høns og hønsehuse til kunder, så bruger jeg denne slags transportkasse til hønsene.

Transportkasse høns

Når vi får høns hjem fra de store rugerier, så er de pakket i denne type hønsetransportkasse.